top of page

В Україні вперше протестували сучасний автопілот XAG APC1 AutoPilot Console

НОВИНИ XAG

13 июн. 2023 г.

Цього року ми вперше презентували на ринку України наш новий продукт XAG APC1 AutoPilot Console - автоматизовану систему керування з доступом до сигналів від базових станцій RTK, що надає можливість сільськогосподарській техніці виконувати операції з максимальною точністю до кількох сантиметрів.


Завдяки автопілоту причіпні агрегати рухаються чітко за заданою траєкторією, враховуючи контури поля, що дозволяє максимально точно та якісно виконати обробіток грунту, сівбу та інші агрооперації й таким чином зекономити значну кількість ресурсів і покращити кінцевий результат. 


Наш ексклюзивний дистриб’ютор в Україні група компаній DroneUA провела перший етап випробування обладнання XAG APC1 AutoPilot Console в господарстві на Черкащині. 


Тестування провели на тракторі CASE Farmall, потужністю 110 к. с. Автопілот встановили замість звичайного керма, оскільки він працює як підрулювач з електроприводом. Блок керування разом із антеною встановлюється на дах кабіни. Пристрої з’єднуються за допомогою кабелів, що входять до комплекту автопілоту, і підключаються до акумулятора 12-24 В.



Коригування машини виконувалось за допомогою мобільної базової станції XAG XRTK4, що забезпечила точне позиціонування - відхилення від траєкторії не перевищували 3 см. Однієї з основних переваг цієї станції є можливість працювати без доступу до Інтернету.


Разом із тим XAG APC1 AutoPilot Console можна використовувати з базовою станцією XAG GNSS RTK Fix. Завдяки цьому ми можемо працювати на відстані 50 км від станції, втім, за умови наявності Інтернету.


На початку гону автопілот вмикається за допомогою правого підрульового перемикача, а в кінці гону вимикається лівим підрульовим перемикачем.



У ході тестування автопілот продемонстрував високий рівень точності, простоту та зручність керування. 


Зрештою, власник господарства наочно переконався в дієвості та точності нового автопілоту та його основних перевагах:

  • легке встановлення на самохідні машини будь-якого типу;

  • незалежність від певних типів планшетів;

  • незалежність від Інтернету;

  • можливість працювати з різними джерелами точного сигналу;

  • можливість керувати обладнанням за допомогою смартфона;

  • бюджетна ціна (близько $3 тис).


bottom of page