top of page

Майбутнє агрогалузі за роботизованими технологіями: 5 основних чинників

НОВИНИ XAG

31 янв. 2022 г.

За останні 20 років сільське господарство радикально змінилося. Сформувалися стабільні тенденції, що задають вектор розвитку і визначають майбутнє усього аграрного сектору. На початок 2020 року ринок України став лідером на світовому рівні за інтенсивністю інтеграції дронів у сільське господарство, зокрема, впровадженню екосистеми безпілотних рішень XAG. Наступні 4-5 років ринок лише зростатиме. Цьому сприяють не лише внутрішні процеси, а й загальносвітові тренди. Наводимо 5 основних факторів, чому майбутнє аграрного сектору за роботизованими екосистемними рішеннями.


1.Додана вартість сільського господарства зросла на 73% за 20 років.

За статистичними даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, з 2000 року світова додана вартість сільського господарства збільшилась на $1,5 трильйона, що становить 73% зростання та демонструє надзвичайно стрімкий розвиток галузі.

2.Кількість працівників сільського господарства скоротилась майже на 20%.

Якщо у 2000 році у сільському господарстві було зайнято 874 млн людей, то станом на 2021 рік ця цифра становила вже 701 млн. Населення масово мігрує у міста, тож у сільських регіонах нестача робочої сили — особливо актуальна проблема.

3.Рекордне зростання виробництва основних сільгоспкультур.

За два останні десятиліття загальне виробництво основних світових культур (зернових, цукрових, олійних культур, овочів і фруктів) зросло на 53%. Важливу роль у зростанні продуктивності відіграють агротехнології та роботизовані екосистеми.


4.Не менш, як 10% населення світу страждають від голоду.

Попри стрімке зростання виробництва сільгоспкультур, зростає й кількість людей, що недостатньо забезпечені продуктами харчування. І з початком пандемії проблеми з постачанням продовольства тільки зростають.  

5.Ринкова вартість точного землеробства буде тільки зростати.

За прогнозами експертів, у найближчі п’ять років ринок точного землеробства зросте мінімум вдвічі — з $5,5 до $12,84 млрд.

Технології штучного інтелекту та роботизовані рішення формують кардинально інші підходи до ведення агробізнесу. Людина входить у цю систему як творець симбіозу високих технологій і живої природи, що в результаті гарантує усвідомлене використання ресурсів і шанс зберегти планету майбутнім поколінням.


bottom of page