top of page

Рішення XAG продемонстрували в польових умовах на Київщині

НОВИНИ XAG

24 мая 2023 г.

Наш ексклюзивний дистриб’ютор група компаній DroneUA провела Польову демонстрацію агродронів XAG, під час якої презентувала аграріям, своїм клієнтам і партнерам ефективні та інноваційні рішення XAG в дії, зокрема, наші технологічні новинки. Захід відбувся 24 травня у Кагарлику (Київська обл.).


Учасники змогли побачити кожен етап інтегрування агродронів XAG у виконання польових агроооперацій в реальних умовах - від підготовки місії до розпилювання, а також почути експертні коментарі від досвідчених практиків внесення ЗЗР дронами. Крім того, відвідувачі одними з перших побачили новинки XAG, що тільки з’явилися на українському ринку.




Екосистема рішень XAG. Практичний досвід сервісної компанії

Флагманом агродронів і фаворитом європейського ринку є двороторний дрон-обприскувач XAG V40, що підкорив аграріїв своєї мобільністю та високою маневреністю. 


“XAG V40 є дуже простим у керуванні й створенні місії. Головне завдання - правильно задати всі параметри роботи (контури поля, швидкість і висота польоту), тоді агродрон летить чітко за маршрутом і сам повертається на стартову точку. Для продуктивної роботи потрібно мінімум 3 акумулятора та генератор. За годину можна обробити до 15 га”, - ділиться Дмитро Мартинюк, головний менеджер з продажів компонентів точного землеробства в компанії “Агро-Солар”





Компанія “Агросолар” виконує внесення агродронами вже понад три роки. На початку своєї діяльності для кожного продажу обладнання необхідно було виконати демо-показ, оскільки це була нова ніша на ринку й аграрії потребували більше практичних демонстрацій технології. На сьогодні ефективність внесення ЗЗР дронами доведена інтеграторами безпілотних технологій на кількох мільйонах гектарів українських полів. За цей час “Агро-Солар” випробовували різні норми виливу, залежно від полів і культур - від 3 до 12 л/га. І для дійшли висновку, що найбільш оптимальною є норма внесення це 5-8 л/га. 


“Також ми порівнювали внесення гербіциду на кукурудзі самохідним обприскувачем, шириною 36 м і дроном-обприскувачем XAG V40. Самохідний обприскувач працював із нормою до 180 л/га, агродрон - 5-6 л/га. Через 4 дні ми приїхали і ефект на обох ділянках був однаково позитивним, разом із тим клієнт зекономив чимало коштів, на ділянці, де працював дрон XAG V40”, - відзначає Дмитро Мартинюк.


Своєю високотехнологічною та масштабною конструкцією учасників зацікавив найпотужніший на ринку агродрон XAG P100. Головною особливістю XAG P100 є літальна платформа зі змінним функціональним модулем: 


  • XAG RevoSpray (ємність баку для рідини 40 л);

  • XAG RevoCast (ємність баку для сипучих/гранульованих/насіння – 60 л);

  • XAG Terra (модуль для оперативного картографування).






Тепер переключатися між операціями можна максимально просто в полі, при цьому гарантувати високу якість результату залежно від особливості операції. Разом із тим агродрон XAG P100 встановлює нові стандарти продуктивності:


  • загальна продуктивність 25 га/год;

  • максимальна продуктивність розпилення до 12 л/хв робочого розчину;

  • максимальна продуктивність розкидання 80 кг/хв;

  • тривалість роботи на одному заряді акумулятора – до 280 кг внесення сипучих матеріалів і до 7 га обробки робочим розчином.


Технологічні новинки XAG


Учасникам демонстрації презентували новинку від XAG  - cистему автопілотування та підрулювач AutoPilot Console. Це мобільний підрулювач, яким можна обладнати будь-яку самохідну машину протягом 20 хв. Автопілот має низку переваг, порівняно з аналогами. Насамперед - це можливість працювати з різними джерелами точного сигналу і незалежність від Інтернету. Автопілот не має власного монітору, оскільки працює зі звичайного смартфону з операційною системою Android. Однією з головних переваг цього сучасного оснащення є досить агресивна ціна в межах $3-4 тис. І він уже доступний до замовлення на українському ринку.





Демонстрація агродронів XAG V40 і XAG P100


Учасники мали змогу спостерігати за підготовкою всього обладнання до польоту, побачити, як працюють дрони-обприскувачі, опісля оглянути детально всю техніку, поспілкуватися з досвідченими пілотами-тренерами компанії DroneUA, які розповіли та показали, як обмірюють ділянку, створюють місію, підключають і запускають дрони в роботу.


bottom of page